Öppet för bokning Mån - Fre : 10:00 - 19:00 | Lör efter överenskommelse
Prästgatan 28, VARBERG
info@kustsalongen.se
070 494 23 18

Frågor & Svar

IPL

​ Vad är IPL?

​IPL är ett intensivt pulserande ljus som kan ta bort oönskad hårväxt, ytliga kärl, pigmenteringar, akne, rosacea och öka kollagenproduktionen i huden.

​ Kan vem som helst göra en IPL behandling?

​Behandlingen kan inte utföras om man har epilepsi, hjärtproblem, gravid, har solat eller är ljuskänslig.

​ Gör det ont?

​Nej, det gör inte ont men snärtar till i huden som en gummisnodd. Man upplever denna känsla på olika sätt, vissa tycker det känns lite obehagligt medan andra inte tycker det känns alls.

​ Finns det några biverkningar?

​En viss rodnad kan uppstå i huden direkt efter behandlingen men den lägger sig efter ett par timmar. Oftast märks det inte alls och man kan återgå till jobbet direkt efter.

​ Vad bör man tänka på?

​Man får inte sola före en IPL behandling och under och efter behandlingstiden är det viktigt att använda solskyddsfaktor. IPL utförs alltid i en kur & antalet ggr kan variera beroende på fall till fall.

LPG

Vad är LPG?

​LPG är en lipomassage som ökar din egna fettförbränning med hela 70%! Obs! Detta gäller bara med den nya maskinen Intergral M6. Med LPG kan man även reducera celluiter, strama upp huden, öka lyster och smidighet i huden och skulptera konturen.

​ Vad är LPG Face Lift?

LPG Face Lifting är deras nya fantastiska ansiktslyft som är helt naturlig. Den stramar upp huden, ökar produktionen av kollagen och hyaluronsyra, dränerar och tar fram konturen av ditt ansikte. Motverkar slapp hud, rynkor, grå & gammal hud, påsar under ögonen och dubbelhaka.

​ Gör det ont?

​Nej inte alls, det är en skön & avslappnande behandling.

Finns det några biverkningar?

Nej

​ Vad bör man tänka på innan LPG Face Lift?

​Att komma osminkad och att man uppnår bästa resultatet om man tar behandlingen som en kur på flera gånger.

Tandblekning

Hur går en tandblekning till?

​Vi gör först en konsultation. Sen får du borsta & göra rent dina tänder. Du får en skena i munnen så att alla tänderna exponeras & preparaten läggs på. Sedan sitter du under plasmalampan i 20×2 min med skyddsglasögon.

Gör det ont?

Nej

Finns det några biverkningar?

Vi använder milda preparat som inte skadar emaljen eller tandköttet, det är ytterst sällan som det uppstår ilningar i tänderna.

​Vad bör man tänka på?

​Det är bra att gå till tandläkaren innan man gör en tandblekning för tandsten och andra beläggningar bleks inte utan sitter kvar med samma ursprungsfärg. Efter blekningen bör man i 48 timmar undvika mat & dryck som innehåller höga syrahalter och färgämnen. Som t ex Äpplen, apelsiner, juice, te, kaffe, vin, coca cola, choklad mm.

Vilken ansiktsbehandling ska man välja?

​Är man osäker på vilken behandling man behöver så boka en klassisk ansiktsbehandling så anpassar vi den efter din hudtyp, önskemål och behov.

Ansiktsbehandling

Vilken ansiktsbehandling ska man välja?

Är man osäker på vilken behandling man behöver så boka en klassisk ansiktsbehandling så anpassar vi den efter din hudtyp, önskemål och behov.

Vad är kemisk peeling?

​Kemisk peeling är en kraftigare typ av exfoliering av huden som startar en förnyelseprocess i huden och du blir av med gamla och döda hudceller. Din hud får en ny lyster och fräschör. Man använder olika syror som bland annat mjölksyror, mandelsyra, hydroxisyror och fruktenzymer.

​Gör det ont?

​Nej men det kan sticka, pirra och en brännande känsla kan uppstå i huden. Detta går över efter ett par timmar.

Finns det några biverkningar?

Man kan bli röd i huden och lite svullen men det lägger sig samma dag. Man blir känsligare för solen efter en kemisk peeling.

Vad bör man tänka på?

Man ska inte sola efter en kemisk peeling och alltid använda solskyddsfaktor. Undvik tung make up och starka parfymer samma dag. Man får bäst resultat om man gör en kur med kemisk peeling.

Spraytan

Vad bör man tänka på när man gör en Spraytan?

Innan man gör en spraytan är det viktigt att man peelar huden och återfuktar den med en oljefri hudlotion. Kom osminkad, ha gärna löst sittande kläder, stringtrosa och mörka kläder. Efter en spraytan ska du inte duscha på ett par timmar och använd oljefria produkter så behåller du din fina färg längre.

Massage

Hur går en Gravidmassage till?

Man kan få Gravidmassage efter den 3:e graviditetsmånaden har gått fram till förlossningen. Man ligger på en specialanpassad bänk som gör att man kan ligga på mage. Du får välja om du bara vill ha massage av baksidan av kroppen eller hela kroppen. Rogivande oljor används och som även motverkar hudbristningar.

Ögonfransförlängning

Vad är en ögonfransförlängning?

Här klistrar man på syntetiska singelfransar på din egna frans, detta skadar inte din naturliga frans. Man får längre och fylligare fransar och man slipper använda mascara. Fransarna sitter kvar ca 3-4 v beroende på din egna hårväxt och miljö.

Vad är skillnaden mellan singel, platta & volymfransar?

Singelfransar sätts på en och en på din naturliga frans. Längden anpassas efter din egna frans för ett naturligt resultat.
Platta fransar har en platt bas och ger ett 3 dimensionellt utseende och har en annan glans. Längden anpassas efter din egna frans för ett naturligt resultat.
Volymfransar sätts ihop till knippen som sätts på din naturliga frans. Dessa är tunnare än singel fransar men blir fler, vilket leder till ett fylligt resultat.

Relax

Hur bokar man relaxen?

Vårt fina lilla spa bokar man via mail eller per telefon. Det går att beställa till dryck, tilltugg och behandlingar till sitt spabesök om man så önskar. Man kan vara max 4 personer. Relaxen kan man även boka söndagar!